НАБУ почало розслідування щодо Грицака

 

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо низки посадовців, в тім числі – й ексглави Служби безпеки України Василя Грицака.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в рішенні суду від 2 серпня 2019 року, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає “Тиждень”.

Цим рішенням суд зобов’язує НАБУ відкрити кримінальні провадження проти першого заступника голови СБУ і низки високопоставлених співробітників правоохоронних органів.

Так, мова йде про першого заступника голови – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю СБУ, прокурора прокуратури Волинської області, заступника прокурора області та прокурора Волинської області, начальника Головного слідчого управління, заступника начальника Головного слідчого управління, начальника слідчого управління ГУ НП у Волинській області, заступника начальника СУ ГУ НП у Волинській області.

Скрагу, яку задовольнив суд щодо внесення відомостей до ЄРДР, подав адвокат Ярослав Петришак.

Йдеться про такі статті Кримінального кодексу України:

  • 364 – зловживання владою або службовим становищем;
  • 366 – службове підроблення;
  • 368 – прийняття пропозиції, обіцянки або неправомірної вигоди службовою особою.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Читайте також:
Порошенко присвоїв голові СБУ звання Героя України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна