Суд зобов’язав “Громадське телебачення” спростувати інформацію про С14

 

Господарський суд Києва задовольнив позов організації С14 проти “Громадського телебачення” через публікацію, у якій організацію називають “неонацистською”.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомляє  “Громадське”.

Суддя Юлія Картавцева зобов’язала медіа спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду та стягнути на користь С14 3,5 тис. грн судового збору.

Суддя зазначила, що розповсюджена “Громадським” інформація шкодить репутації організації. ЗМІ планує оскаржити відповідне рішення.

“Рішення є помилковим і незаконним, воно запроваджує кричущу тенденцію, яка пригнічує свободу слову. Ми будемо його оскаржувати”, – заявила адвокатка “Громадського телебачення” Оксана Чайковська.

Головна редакторка “Громадського” Ангеліна Карякіна назвала рішення “небезпечним прецедентом для інших ЗМІ і для свободи слова загалом”.

“Громадське” відповідає за свої матеріали, посилаючись на закони, експертні думки і усталену практику, тому, звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, ми переконані у своїй правоті і професійності”, – сказала вона.

С14 відмовилися коментувати рішення суду “Громадському”.

“Позиція С14, що вони не є за своєю діяльність, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не є неонацистською”, – раніше заявляв адвокат організації Віктор Мороз.

Нагадаємо, 2 липня організація С14 подала до суду проти “Громадського телебачення” “на захист честі, гідності та ділової репутації” у липні 2018-го. Причиною став твіт англомовної служби “Громадського”. У дописі від 4 травня 2018 року, коли представники С14 привели бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі до СБУ, організацію охарактеризували як “неонацистська”.

Як повідомляла “Новинарня“, недавно Печерський суд заблокував низку українських новинних сайтів.

Читайте також:
“СІЧ” провчила тітушку з партії Бобула, який нападав на В’ятровича. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна