“Громадське” таки оприлюднило скандальний сюжет про бої в Авдіївці. ВІДЕО

 

Після тривали перемовин та розслідувань “Громадське” дійшло згоди з Міноборони, Командуванням ВДВ, Адміністрацією президента та СБУ щодо скандального сюжету про бої в Авдіївці. Сюжет “Бої за “промку”. Втрата” про бої в Авдіївці, які сталися 6 липня 2016 року було опубліковано сьогодні.

Як повідомляє видання, репортаж опубліковано у пам’ять про загиблих десантників Володимира Сергєєва та Олега Лисевича.

“Сюжет, котрий ми не публікували довгих двадцять днів, і це вперше Громадське так довго не публікувало репортаж. Сюжет, за який нам дякували рідні тих, хто більше не з нами. Що насправді відбувається на війні. Але не лише про це. А й про те, де межа між безпекою солдат та цензурою, між тим чи висвітлювати війну реальну, чи війну позитивну, між патріотизмом і професіоналізмом, багато питань, відповіді на які ми третій рік шукаємо. І виглядає, що поки що не надто успішно. Я зараз про нас всіх”, – написала у “Фейсбуці” одна із авторів сюжету  Анастасію Станко.

В штабі АТО повідомили, що почали чути один одного, обговорили проблемні моменти  співпраці, дійшли розуміння, над чим треба працювати далі, аби таких конфліктних ситуацій не відбувалося.

“Ще раз наголошуємо, що Міністерство оборони України та Збройні сили України загалом високо оцінює ту важливу справу, яку роблять журналісти Громадського телебачення. Ми з впевненістю заявляємо, що зацікавлені у подальшій співпраці”, – йдеться в повідомленні штабу.

Також зазначається, журналісти врахували всі зауваження військових та відповідно внесли правки.

“Так, не все ще вирішено. перевірки тривають і попереду ще багато роботи. Але, результати уже є”, – сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 11 липня двом журналістам “Громадського” Анастасії Станко та Костянтину Рєуцькому і спеціальному кореспонденту “Нової газети” Юлії Полухіної призупинили акредитацію в зоні АТО.

Читайте також:
“Громадське” та “Новая газета” заперечують звинувачення штабу АТО. За справу візьметься СБУ

Через засвічені позиції ЗСУ штаб призупиняє акредитацію журналістів “Громадського” й “дружньої” газети з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна