На Волині священник УПЦ МП вивіз із будинку громади ПЦУ все майно. ВІДЕО

 

Колишній настоятель храму святих Гліба та Бориса села Шклинь Горохівського району Волині отець Олександр, покидаючи вночі 1 серпня будинок, який належить релігійній громаді, залишив своєму наступнику голі стіни.

Про це повідомляє сайт “Під прицілом” з посиланням на інформацію місцевих вірних.

Священнослужитель повибивав і забрав нові двері, поставивши при вході старі та підперши їх цеглою, обдер шпалери у кімнатах і навіть повикручував усі розетки та люстри, які були в будинку. Як стверджують мешканці громади, священник УПЦ (МП) привласнив практично усе, що було в будинку, куплене коштом громади та за пожертви на храм.

 Релігійна громада села Шклинь ще у березні цього року перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ.

Проте священник не захотів покидати  так званий московський патріархат. Так само не поспішав він покидати обжитий церковний будинок. Хоча у храмі святих Гліба та Бориса вже правив священнослужитель ПЦУ, який на Богослужіння добирався із сусіднього села.

За словами жителів села, будинок тепер перебуває у поганому стані, а нині, коли до храму прийшов новий священник, його немає куди заселити, адже за таких умов, які залишив колишній господар, неможливо жити.

Мешканці громади заявили у поліцію, аби ті зафіксували факт крадіжки, проте, слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, зазначила, що це справи громади, які вони повинні вирішити внутрішньо.

Наразі вірні тільки склали акт огляду майна житлового будинку.

Як стверджують односельчани, священник нікуди не виїжджав із села, а придбав у ньому інший будинок, куди переїхав з родиною. Окрім того, у сільській раді розглядають питання про виділення земельної ділянки під будівництво храму так званого московського патріархату. Після крадіжки селяни висловились проти цього. Наразі ж богослужіння МП проводять у приміщенні колишньої їдальні.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП.

Читайте також:
На Рівненщині обурені парафіяни ПЦУ зачинили у храмі священика УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна