На Рівненщині обурені парафіяни ПЦУ зачинили у храмі священика УПЦ МП

 

У селі Півче Рівненської області після відмови у доступі до храму віряни ПЦУ зачинили у церкві священика так званої УПЦ МП.

Конфлікт триває уже понад добу, поліція повідомляє про близько 80 учасників протистояння з боку обох громад. У середу, 8 травня, церкву вирішили тимчасово опечатати і не проводити у ній богослужінь, передає Zaxid.net.

Повідомлення про інцидент біля храму до поліції надійшло ще у вівторок, 7 травня. Виявилося, що після закінчення богослужіння мешканці села просто зачинили у храмі священика УПЦ МП.

“Поліцейські Здолбунівського відділення поліції на місці події встановили, що після закінчення богослужіння, коли священик зачиняв двері основного приміщення храму, у коридор зайшли прихожани разом із представницею новоствореної громади та вимагали пустити їх у церкву, аби провести інвентаризацію майна. Після відмови віряни зачинилися зсередини та залишилися із священнослужителем у коридорі”, – повідомила прес-служба Нацполіції Рівненщини.

Коли на місце інциденту прибули правоохоронці, то представниця громади ПЦУ та священик так званої УПЦ МП вийшли із церкви, залишивши у храмі п’ятьох парафіянок ПЦУ. Однак протистояння громад не припинилося, тож станом на 8 травня поблизу церкви зібралося близько 80 представників з боку обох громад. Дві парафіянки, які зачинилися в храмі ще першого дня, вийшли з церкви лише через добу.

“Станом на 15:45 двоє прихожанок, які були зачинені зсередини, вийшли із приміщення храму. За попередньою домовленістю двох релігійних громад церкву опечатали та богослужінь поки не проводитимуть”, – повідомили правоохоронці.

Поліція не називає конфесійної належності учасників конфлікту, однак відомо, що в храмі села Півче відбувалися богослужіння так званої УПЦ МП, а в лютому більшість мешканців села виступила за перехід до Православної церкви України.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Рівненській області парафіяни виштовхали з церкви священика так званої УПЦ Московського патріархату.

Читайте також:
Бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП

На Рівненщині церква, що п’ять років була закрита через конфесійний конфлікт, перейшла до ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна