33-річна прокурорка пояснила, що робитиме на посаді заступника голови СЗР

 

Тиждень тому президент України Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови Служби зовнішньої розвідки 33-річну співробітницю прокуратури Катерину Сляднєву. Втім, посадовиця каже, що для СЗР вона – “не нова” людина.

За її словами, вже півтора року – з лютого 2018 року – вона працює над удосконаленням законодавства про розвідку, яке “покликане поліпшити соціальне і матеріальне становище співробітників” та підвищити їхній статус. Про це Сляднєва розповіла в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Займаюся удосконаленням правової бази Служби для інтеграції в євроатлантичну спільноту. Також голова доручив вирішувати питання, пов’язані з фінансуванням служби, і співпраці з іншими органами державної влади”, – каже Сляднєва.

До СЗР тепер вже заступниця голови розвідувального органу працювала у столичній прокуратурі на посаді заступника начальника Управління нагляду в кримінальних провадженнях. В органах прокуратури – з 2007 року.

“Починала свою кар’єру з державного обвинувача, потім займалася правозахисною діяльністю, очолювала відділ нагляду в природоохоронній сфері у прокуратурі Запорізької області. Це була досить велика ділянка роботи, бо Запорізька область – складний атмосферний, річковий і морський басейн. Потім, у 2014 році, мене перевели у столичну прокуратуру на напрямок правозахисної діяльності, однак під час реформування органів прокуратури його ліквідували – і я повернулася до кримінального блоку”, – пояснює експрокурорка деталі своєї біографії журналістам.

Також Сляднєва розповіла, як її “занесло в розвідку”.

“На початку військової служби в зовнішній розвідці я очолювала юридичне управління і займалася концепцією реформування СЗР, проектом закону “Про розвідку”, оптимізацією відомчих нормативно-правових актів… Правова база була застаріла і ми її упорядковували, скасовували неактуальні акти, які суперечили чинному законодавству”, – каже вона.

Основна мета законопроекту “Про розвідку” — розмежувати повноваження розвідорганів держави і створити законодавче підґрунтя взаємодії з партнерськими службами з країн НАТО і ЄС. Документ також підвищує роль РНБО як головного координатора розвідорганів країни.

Важливою, за словами Сляднєвої, також є норма, що дозволяє надавати статус учасника бойових дій співробітникам кадрового складу розвідки та особам, які конфіденційно співробітничають із розвідкою, – у разі виконання завдань під прикриттям на територіях бойових дій.

“Також ми спільно з офісом президента відпрацьовуємо укази стосовно нашої діяльності. Деякі з них мають гриф “таємно”. Зараз у нас на порядку денному чотири проекти Указу президента. Вони стосуються різних питань діяльності наших співробітників за кордоном”, – каже заступниця голови СЗР.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський призначив заступницею голови СЗР чиновницю прокуратури.

Читайте також:
“Не лише медаль ФСБ”. У нового голови СЗР Бухарєва знайшли ознаки незаконного збагачення і дружбу з “Кварталом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна