285 військових частин можуть не перейти на нову систему харчування, – Тил ЗСУ

 

У 73-х військових частинах Збройних сил України й далі харчуватимуться за новою системою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це під час сьогоднішнього брифінгу в “АрміяInform” заявив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу ЗСУ полковник Дмитро Наумчик.

“У нас є 73 частини, які перейшли на нову систему харчування за каталогом, і 285, які необхідно перевести. Але в цьому випадку 73 частини – це понад 50% особового складу. Ми перевели (на нову систему – ред.) всі бойові частини, але залишились непереведеними мотопіхотні, авіаційні бригади та зенітно-ракетні підрозділи”, – каже Наумчик.

За словами офіцера, в поточному році у згаданих 73-х частинах харчування за новою системою точно не призупиниться.

“У нас відбуваються торги окремо щодо кожного року. До кінця року нічого не зупинять, на перший квартал 2020-го – пролонгація теж буде. Це все законно і зупинити неможливо. А що буде далі… чекаємо 13 серпня“, – сказав спікер.

Як інформувала “Новинарня“, ухвалою Окружного адмінсуду Києва від 16 липня 2019 року було визнано нечинним наказ Міністерства оборони, який передбачає проведення реформи харчування в Збройних силах України. Суддя Альона Мазур ухвалила це рішення за позовом підприємця, залученого до старих схем продовольчого забезпечення ЗСУ.
Радник міністра оборони Юрій Бірюков у коментарі “Новинарні” зазначив, що через цю ухвалу друга половина бригад ЗС України в 2019 році не перейде на якісно нове харчування за каталогом, як було заплановано.

У МОУ заявили, що подадуть апеляцію на рішення скандального Окружного адмінсуду столиці.

Як відомо, Збройні сили України почали інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом у 2018 році, що дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно покращити рівень і якість харчування військовослужбовців.
У 2018 році на нову систему харчування загалом перейшли  близько 90 військових частин ЗСУ
Станом на липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗС України перейшли на нову систему харчування за каталогом. Планувалося до кінця 2019 року перевести 100% особового складу.

Читайте також:
Як армія переходить на нову систему харчування, – інтерв’ю Діани Петрені

Що їдять “сонечка”: як змінилося харчування в ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна