Суд зупинив перехід ЗСУ на нову систему харчування

доповнено

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним наказ Міністерства оборони, який передбачає проведення реформи харчування в Збройних силах України.

Про це у п’ятницю, 26 липня, повідомив у Facebook радник міністра оборони Юрій Бірюков, оприлюднивши відповідне рішення суду від 16 липня.

“Зупинити дію наказу Міністерства оборони України “Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році” №90 від 03.04.2019 до набрання рішенням законної сили”, – сказано в ухвалі за позовом неназваної особи.

Ухвалу винесла суддя ОАСК Альона Мазур.

У коментарі “Новинарні” радник міністра Степана Полторака зазначив, що позов до суду подала “ФОПка з орбіти однієї зі стандартних колишніх фірм-годувальниць”, які не хочуть втрачати прибутки від постачання харчів у ЗСУ.

Також Юрій Бірюков припускає, що через цей позов друга половина бригад ЗС України в 2019 році не перейде на якісно нове харчування.

“На цей рік уже технічно неможливо встигнути нові торги провести”, – сказав він.

Бірюков додав, що наказ пишеться на рік, і в нового міністра мала би бути політична воля продовжити реформу, що сумнівно.

“Пам’ятаєте реформу харчування в армії? На фотці – це на сторінці Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України періодично викладають фотозвіти з тих частин, які на нову систему перейшли”, – написав Бірюков.




Так 18 липня в ЗСУ похвалилися раціоном в 169-му навчальному центрі “Десна”, який перейшов на нову систему харчування за каталогом.

“Половина армії [перейшла на харчування за каталогом], якщо хто забув. Другу повинні були [перевести] в цьому році. Ага, аякже. Київський окружний суд призупинив. Бо нєфіг”, – обурився Бірюков.

Читайте також:
Як армія переходить на нову систему харчування, – інтерв’ю Діани Петрені

Як повідомляла “Новинарня“, у 2018 році на нову систему харчування загалом перейшли  близько 90 військових частин Збройних сил України. Йдеться зокрема про всі частини десантно-штурмових військ, мотопіхотні, мотострілецькі і танкові.
Перехід всіх військових частин ЗСУ на нову систему харчування був запланований до кінця 2019 року.

Читайте також:
Що їдять “сонечка”: як змінилося харчування в ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.