Фірмова армія. Ще 50 бригад та полків ЗСУ переходять на нову систему харчування

 

Понад півсотні бригад Збройних сил України в жовтні перейдуть на нову систему харчування. Синхронно, протягом чотирьох діб, військовослужбовців у частинах на всій території України почнуть годувати по-новому.
Як інформує “Новинарня“, про перші дати запуску нової системи написав на своїй сторінці у Facebook радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

  • 22 жовтня на нову систему харчування перейде 92-га окрема механізована бригада ЗСУ;
  • 23 жовтня – 36-та окрема бригада морської піхоти;
  • 24 жовтня – 17-та окрема танкова бригада;
  • 25 жовтня – 169-й навчальний центр у Десні.
  • Також – ще 46 бригад та полків української армії.

“Мало хто згадає зараз про всі ті кола пекла, про постійне бажання старої системи не віддати “солодкі” 3,5 мільярда гривень щороку, про сотні статей у пресі. Ніхто не згадає про 130 мільйонів гривень, які в минулому році витратили на ремонт їдалень та закупівлю обладнання”, – пише Бірюков та додає, що лише в поточному році на ремонт їдалень та закупівлю обладнання для них скеровано 427,8 млн. грн.

Додамо, що реформа системи харчування в українському війську розпочалася ще у 2016 році – тоді на нову систему перейшли дві військові частини. У 2017 році покращення прийшло у ще 21 військову частину.

Про новий масовий запуск нової, покращеної системи харчування Бірюков повідомив після того, як цього тижня у Старичах на Львівщині верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, де пообідав “по-новому” із військовими.

Президент запропонував командирам військових частин влаштувати дні відкритих дверей після запуску нової системи харчування, аби всі охочі змогли прийти та переконатися в якості продовольчого забезпечення українських військовослужбовців.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році на нову систему харчування загалом мають перейти 90 військових частин Збройних сил України. Йдеться зокрема про всі частини десантно-штурмових військ, мотопіхотні, мотострілецькі і танкові.
Перехід всіх військових частин ЗСУ на нову систему харчування запланований до кінця 2019 року.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
Як армія переходить на нову систему харчування,
– інтерв’ю Діани Петрені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна