Трамп може долучитися до “нормандського формату”, – Волкер

 

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер допускає можливість залучення президента Дональда Трампа до врегулювання ситуації на Сході України.

Про це Волкер сказав у інтерв’ю виданню “Тиждень.ua”.

“Проблема у діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо”, – зазначив Курт Волкер.

За його словами, формат має менше значення, ніж наповнення.

“Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули би такий варіант. І якби був створений новий формат, де були би залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі. Не знаю, чи вдалося би нам тривалий час підтримувати найвищий ступінь залучення президента чи держсекретаря, як це відбувається в межах “нормандської четвірки”. Але, безумовно, ми хочемо підтримувати зусилля будь-якими способами, щоб просунутися в переговорах і досягти миру”, – сказав спецпредставник Держдепу.

Він також зауважив, що після нещодавніх українських виборів від Росії надходять різні сигнали.

“Москва запропонувала видачу паспортів українським громадянам, що є абсолютно провокативним кроком, який суперечить нашій меті переговорів у Мінську. Водночас якщо говорити про припинення вогню, то тут є певне покращення. Крім того, Росія відвела свої сили поблизу Станиці Луганської. Також відновлено дискусію про можливість обміну полоненими. Отже, маємо деякі позитивні й деякі негативні речі”, – зауважив Волкер.

Як повідомляла “Новинарня“, У США розраховують на появу “творчих ідей” щодо ситуації на Сході України з приходом до влади в країні нових політиків.

Читайте також:
Радники лідерів України, Франції, ФРН і РФ зустрілися для відновлення “нормандського формату”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна