Батьки загиблого військового відсудили в РФ 60 тис євро

 

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області задовільнив позовну заяву родичів загиблого до Російської Федерації про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Про це в четвер, 1 серпня, інформує пресцентр Судової влади України.

“Стягнуто з Російської Федерації на користь кожного з позивачів С. завдану моральну шкоду у розмірі 1 866 600,00 (один мільйон вісімсот шістдесят шість тисяч шістсот) гривень, що еквівалентно 60 000 (шістдесятьом тисячам) євро за офіційним курсом Національного банку України”, – йдеться в повідомленні.

Позовні вимоги батьків загиблого обґрунтовані тим, що їх син загинув в результаті військової агресії Російської Федерації проти України, а також, з огляду на особливий цинізм, з яким Російською Федерацією порушуються основоположні права й свободи людини в Україні.

“Через смерть сина позивачі вказують, що втратили сенс життя та віру в майбутнє, постійно відчувають страждання від втрати рідної людини, що не дає можливості нормально спілкуватись з оточуючими, працювати та підтримувати нормальний соціальний спосіб життя, оскільки постійно знаходяться у стресовому стані, що супроводжується періодичними депресіями”, – аргументована позовна заява.

Розмір моральної шкоди був встановлений з урахуванням характеру і обсягу завданих їм моральних страждань, істотного порушення конституційних прав С., умисного характеру дій, а також почуття безпорадності та розчарування, які відчувають позивачі роками через неможливість відновити порушені права сина та їх особисті права.

Таким чином, враховуючи триваючий характер порушень прав та законних інтересів позивачів, з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, суд вважає законним обраний позивачем спосіб захисту своїх порушених прав, шляхом стягнення компенсації за завдану моральну шкоду у виді одноразової суми 1 866 600,00 гривень на кожного з позивачів, що відповідає розміру компенсації, який був визначений Європейським судом з прав людини при розгляді аналогічних вимог фізичних осіб щодо стягнення компенсації за моральні страждання через смерть фізичної особи.

Як інформувала “Новинарня“, переселенець відсудив у РФ понад 1 млн грн за агресію на Донбасі.

Читайте також:
Безпрецедентну компенсацію в України за зруйнований дім у зоні АТО відсудив підприємець із бізнес-центру Януковича 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна