Переселенець відсудив у РФ понад 1 млн грн за агресію на Донбасі

 

Суддя Приморського районного суду Одеси Ольга Шенцева постановила стягнути з Росії 1,088 млн грн відшкодування моральної шкоди за війну на сході України

Про це в п’ятницю, 12 липня, повідомляє всеукраїнський громадський рух “Сила права”.

“Стягнути з Російської Федерації на користь Шкребтія Сергія Григоровича відшкодування моральної шкоди 1 088 886, 68 грн (один мільйон, вісімдесят вісім тисяч вісімсот вісімдесят шість гривень, шістдесят вісім коп)”, – йдеться у судовому рішенні.

До вимушеного залишення окупованої території Донецької області Сергій працював на заводі охоронцем. Відкрито засуджував російську агресію в Криму і активно відстоював свою проукраїнську позицію. У грудні 2014 року прийняв рішення залишити окупований Російською Федерацією Донецьк та переїхати до Одеси, аби мати змогу жити, не турбуючись про свою безпеку.

“Виконання таких рішень можливе лише у примусовому порядку через арешт активів РФ на території України та інших держав. Ми готуємо арешт російських активів, розташованих в Західній Європі. Для арешту великих активів необхідно в короткий термін отримати велику кількість судових рішень на значну суму. Це дозволить значно прискорити виконання рішень для кожного постраждалого”, – зазначив голова “Сили права” Андрій Сенченко. 

У пресслужбі руху зазначають, що за п’ять років роботи громадського руху на користь постраждалих отримано та набуло чинності понад 1000 судових рішень, арештовані перші російські фінансові активи на суму $3,5 млрд, які будуть використані на виплати компенсації моральної та матеріальної шкоди громадянам, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Як інформувала “Новинарня“, ЄСПЛ присудив Росії виплатити компенсацію політв’язню Афанасьєву. У Клімкіна змішані почуття.

Читайте також:
Укрнафта виграла міжнародний суд і стягне з Росії понад $44 млн. за втрачені у Криму активи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна