У Львові ветерани ініціюють проведення Маршу Нескорених на День Незалежності

 

Ветеран 93-ї бригади ЗСУ “Холодний Яр” Артур Кирєєв, що був поранений у 2015 році, разом із товаришами ініціює на День Незалежності 24 серпня Марш Нескорених у Львові.

Про це в четвер, 1 серпня, інформує пресслужба 93 омбр.

Сьогодні від імені волонтерів та військових Артур Кирєєв звернувся до Львівської міської ради з проханням посприяти у проведенні маршу й заручився підтримкою депутатів.

“Кожен захисник, перебуваючи на передку, у госпіталі, в частині і навіть у відпустці має знати, що в нього вірять і завжди підтримають у важку хвилину. Що за них не забули і ніколи не забудуть! Якщо у Києві параду до Дня Незалежності не буде, треба робити такі акції по всіх містах України!” – зазначає Артур.

За пропозицією ветерана, марш має розпочатися біля Гарнізонного храму Петра і Павла, пройти до військового госпіталю, а звідти – на Личаківське кладовище, де відбудеться вшанування загиблих героїв. Таким чином, Артур закликає не дозволити забути жертв війни і подякувати оборонцям держави.

У руках учасники акції будуть нести плакати, фотографії бійців, які боронять країну, а також поранених і загиблих, щоб кожен бачив, яку ціну заплатили захисники заради нашої безпеки та Незалежності України.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.

Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.

10 липня командувач Десантно-штурмовими військами ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський відповів на пропозиції ветеранів АТО та представників громадськості очолити зведену колону військових на параді на День Незалежності України.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Читайте також:
“Замість радянського параду”. На День Незалежності влада проведе “Ходу гідності” з військовими і Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна