Українські вертолітники у ДР Конго вдосконалили навички пілотування вночі

 

Льотчики українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго провели тренувальні польоти, під час яких вдосконалили навички пілотування вночі.

Про це повідомляє у четвер, 1 серпня, пресслужба Міноборони України.

“Відповідно до плану бойової підготовки, екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 вдосконалювали льотну майстерність в техніці пілотування, навігації та бойового застосування вночі”, – розповів начальник відділу національних контингентів та військового співробітництва Об’єднаного оперативного штабу Збройних сил України полковник Леонід Гузло.

Він додав, що такі маневри є одними із найскладніших видів льотної підготовки.

Льотний склад 18-го окремого вертолітного загону виконав 24 польоти з загальним нальотом близько п’яти годин. Льотні екіпажі отримали високу оцінку. Так само оцінили й дії інженерно-технічного складу, який забезпечив якісну підготовку та експлуатацію бойової техніки та озброєння.

Читайте також:
Українські льотчики здійснили посадку на кратер найактивнішого вулкану Африки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна