Щодо “Укроборонпрому” відкрито близько 500 кримінальних проваджень, – Абромавичус

 

Щодо концерну “Укроборонпром” та його компаній-учасників відкрито близько півтисячі кримінальних проваджень.

Про це в середу, 31 липня, повідомив голова Наглядової ради “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус, передає “Новое время”.

«На даному етапі близько 500 кримінальних справ відкрито щодо концерну “Укроборонпром” і його компаній-учасників. Тільки за липень було проведено 23 обшуки в компаніях-учасниках концерну. На жаль (або не на жаль), тільки 2% від цих всіх кримінальних справ доходять до суду, тобто дуже низька ефективність», — розповів він.

Абромавичус висловив надію на зміну ситуації з розслідуванням корупції в оборонці після перепризначення президентом Володимиром Зеленським за підтримки Верховної Ради ключових керівників правоохоронних органів.

«Уже недовго залишилося до того, як президент Зеленський, який отримав величезний мандат довіри від суспільства, кількістю присутності депутатів у новій Верховній Раді зможе перепризначити всіх керівників правоохоронних органів, включаючи генерального прокурора», — зазначив голова Наглядової ради концерну.

На думку Абромавичуса, це дозволить зупинити «кругову поруку» в силових структурах країни.

«Після цього вже не можна буде сказати, що є кругова порука між правоохоронними органами, які, скажімо, один проти одного діють, тому що це вже буде одна президентська команда», — додав він.

Серед іншого, Абромавичус повідомив, що близько 12 тисяч номенклатурних позицій в компаніях концерну повинні були бути заміщені, що «в більшості випадків сталося».

Як інформувала “Новинарня“, Абромавичус очолив наглядову раду “Укроборонпрому”.

Читайте також:
Уряд виділив на аудит “Укроборонпрому” ₴32 мільйони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна