Постпред Зеленського озвучив “однозначну позицію” щодо водопостачання до Криму

 

Постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич вважає правильною позицію про відмову постачати воду до окупованого Росією Криму і заявив, що найближчим часом вона не зміниться.

Про це Кориневич сказав у інтерв’ю “Сегодня”.

“Мені здається, що це недоречно. Позиція щодо непостачання води Північно-Кримським каналом до Криму є правильною. Україна повинна застосовувати механізми, які має, для тиску на державу-окупанта. Для держави-окупанта це питання важливе, адже це — господарська діяльність на території Криму. Але я не думаю, що найближчим часом ми отримаємо якісь зміни в цьому підході. Ми не можемо говорити про подачу води Північно-Кримським каналом до Криму. Я вважаю, що це однозначна позиція”, — зазначив Кориневич.

Він також підкреслив, що така ж позиція в офісі президента Володимира Зеленського щодо окупованого Криму існує і з приводу постачання електроенергії з материкової України.

Як повідомляла “Новинарня“, суд дозволив “Ощадбанку” стягнути понад $1 млрд з РФ за втрачені в Криму активи.

Читайте також:
Руйнування Пантікапею в Криму: МЗС майже півроку готує ноту протесту до РФ

У Криму в ботсаду статую римської богині замінять на Леніна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна