Подвійного агента СБУ вивели з окупованої території

 

З тимчасово окупованої території Донецької області виведений завербований Службою безпекою України агент Сергій Лук’яненко, що працював у лавах “ДНР” у так званій військовій прокуратурі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у сюжеті програми “Факти тижня”.

Подвійний агент Сергій Лук’яненко вже дав важливі свідчення про українських заручників та присутність російських військових на тимчасово окупованій території Донбасу.

Як уточнюється, його співпраця зі спецслужбою розпочалася за декілька місяців до втечі з окупованої території, де він працював конвоїром та неодноразово бував на допиті українських громадян, які стали заручниками окупаційної адміністрації.

Серед інформації, яку надав Лук’яненко – свідчення участі кадрових російських військових у агресії проти України. Зокрема, “управління внутрішньої безпеки”, в юрисдикцію якого входить “військова прокуратура “ДНР”, де він працював, очолював росіянин Щедрінов Дмитро Васильович”. У 2014 році Щедрін керував захопленням будівлі прокуратури Донецька.

Він 1969 року народження, брав участь у захопленні Криму, де у березні 2014-го року був призначений на посаду “заступника розвідвзводу «1-го Зведеного полку Народного ополчення Республіки Крим» (російською «1-го Сводного полка Народного ополчения Республики Крым»).

У травні 2014-го прибув на Донбас, де 11 травня отримав посаду командира розвідувальної роти. З 23 травня 2014-го року вже на посаді “начальника управління спеціальних операцій генеральної прокуратури “ДНР”.

Брав участь у бойових діях на території Донецького міжнародного аеропорту, що відбувалися 26 травня 2014-го року.

До агресії проти України брав участь у бойових діях в Чечні у 2000 році в складі 106-ї дивізії ВДВ. Після з серпня 2000-го року по квітень 2001-го у Косово.

Окрім інформації щодо керівників окупаційної адміністрації, Сергій Лук’яненко підтвердив місцезнаходження близько десятка українських військовополонених, які вважалися зниклими безвісті.

Також Лук’яненко надав слідству відео з перебуванням на допитах кіборга Богдана Пантюшенка.

Як інформувала “Новинарня“, героїня “ДНРівського” фільму “Ополченочка” перейшла на бік України із секретними даними за покликом кохання.

Читайте також:
“На тебе чекають жінка і нутрії”. Історія бойовика “ДНР”, який повернувся до України

“На тебе чекають вдома”: історії трьох із 353 бойовиків, які повірили СБУ і були амністовані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна