“Спарта” у Трускавці: опублікований “реально жорсткий” графік навчання нардепів “Слуги народу”

 

Курси для народних депутатів від партії “Слуга народу” Київська школа економіки (KSE) проведе в таборі у Трускавці, умови будуть “спартанськими”.

Про це написав у “Фейсбуці” президент KSE Тимофій Милованов, опублікувавши розклад депутатського інтенсиву.

За словами Милованова, навчання буде “максимально інтенсивним, жорстким і насиченим”, бо “саме такий формат був напрацьований спільно з представниками партії”.

“Ми на тиждень їдемо в Трускавець, що стане місцем для цієї «Спарти»… Протягом тижня з 8:30 до 21:30 новообрані народні депутати слухатимуть лекції від професорів Київської школи економіки та визнаних на ринку праці фахівців. У комплексі з лекційними заняттями студенти опрацьовуватимуть здобуті знання в групах для того, аби закріпити їх. На день передбачено три маленькі перерви та час на обід та вечерю. Та навіть тоді учасники виконуватимуть завдання від викладачів”, – запевняє Милованов.

Орієнтовний розклад дня під час інтенсиву для новообраних “Зе-депутатів” буде таким:

07.30 – 08.30 Сніданок
08.30 – 10.00 Блок 1 (основна програма)
10.00 – 10.20 Перерва 1
10.20 – 11.50 Блок 2 (основна програма)
12.00 – 13.00 Обід
13.00 – 14.30 Блок 3 (основна програма)
14.30 – 14.50 Перерва 2
14.50 – 16.20 Блок 4 (основна програма)
16.20 – 16.40 Перерва 3
16.40 – 18.00 Блок 5 (факультативна програма)
18.00 – 19.00 Вечеря
19.00 – 21.30 Блок 6 (вечірня програма)

“Такий жорсткий формат – це реально жесть. Навіть для мене, з досвідом дуже вимогливих програм в топових університетах. Подивимось, чи та хто витримає“,  – зауважив президент KSE.

Він також запевнив, що наприкінці навчання усі його учасники пройдуть оцінку отриманих знань.

У коментарях користувачі цікавляться, що буде з тими, хто “не витримає” або чия оцінка виявиться незадовільною, але відповіді на це запитання Милованов не дає.

Зате пояснює, чому саме навчання відбудеться у Трускавці: бо дуже складно було знайти комплекс, який може забезпечити одночасне навчання одразу трьох сотень дорослих людей, а в цьому курортному місті такий є.

Також Милованов відповідає на запитання, хто саме профінансував навчання такої кількості свіжоспечених нардепів.

“Ми маємо комерційний контракт з політсилою «Слуга Народу». Такі ж контракти з нами може укласти будь-яка політсила, комерційна компанія, неприбуткова організація або фізична особа. Ми відкриті для всіх. Вартість контракту зі «Слугою Народу» буде вказана у звіті партії. Він буде доступний на сайті НАЗК у передбачений законом термін”, – запевнив очільник школи.

Він також не погодився із закидами, що “за сім днів нічому не навчиш”, бо, мовляв, “у корпоративному навчанні, а також навчанні з публічного врядування досить часто використовуються дво-, триденні та тижневі інтенсиви”.

“Це лише перший тиждень з широкого плану навчання, яке планує партія”, – додав Милованов, привітавши “бажання депутатів приділити тиждень інтенсивному навчанню замість літньої відпустки”.

Як писала “Новинарня“, 24 липня Тимофій Милованов повідомив, що “з наступного тижня” Київська школа економіки проведе для всіх новообраних депутатів Верховної Ради від партії “Слуга народу” інтенсивне навчання, в основі методики якого лежить Гарвардський курс для дорослих.

Майбутнім парламентарям розкажуть про політичну стратегію, публічну політику, макроекономіку та бюджетний процес, регуляцію, децентралізацію, безпеку та оборону, освіту, регламент і відповідальність уряду, а також про стратегічні комунікації.

Читайте також:
Склад нової Верховної Ради: по фракціях, поіменно

“Можете складати мандат”. Зеленський зустрівся зі “Слугами народу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна