Усе для визнання: ПЦУ створила румунський вікаріат

 

Синод Православної церкви України в суботу, 27 липня, прийняв рішення створити румунський вікаріат для етнічних румунів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Вікаріат буде підпорядкований митрополиту Київському і всієї України Єпіфанію. Також у вікаріату буде особлива адміністративна структура з правами самоврядування у складі ПЦУ.

Наголошується, що права самоврядування і устрій румунського вікаріату будуть розроблені разом із представниками релігійних громад, у співпраці з Румунською православною церквою.

Раніше стало відомо, що Румунська православна церква може визнати помісну Православну церкву України, якщо Україна забезпечить права і свободи румунських громад.

Синод Румунської церкви планує розглянути питання 127 румунських православних парафій, які розташовані переважно в Північній Буковині і перебувають в УПЦ Московського патріархату.

Читайте також:
Хресна хода московської церкви в Києві: поліція нарахувала 30 тисяч, МП – 300. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна