Посольство США похвалило нову владу за “гуманність” щодо російського танкера

 

У посольстві США в Україні назвали “хорошим прецедентом” рішення української влади відпустити екіпаж російського танкера.

Як випливає з реакції посольства, Сполучені Штати схвалюють і затримання танкера, і рішення відпустити його команду.

“Те, як Україна повела себе у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не лише твердо, а й гуманно і відповідно до міжнародних норм. Це хороший прецедент для мирного вирішення спорів“, – йдеться у заяві посольства.

Як інформувала “Новинарня“, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали в Ізмаїлі російський танкер “NEYMA”.

Слідство вважає, що всупереч нормам міжнародного морського права, військовослужбовці прикордонних військ Федеральної служби безпеки РФ незаконно, із застосуванням зброї заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці за допомогою танкеру “NEYMA”.

У Росії заявили, що з’ясують обставини затримання, і “якщо йдеться про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права”, пригрозивши: “наслідки не змусять себе чекати”.

Як згодом повідомили в СБУ, під час проведення слідчих дій було встановлено, що екіпаж танкера не порушував норм Морського права та законів України, “тому підстав для їх затримання встановлено не було”. З огляду на це морякам “було надано безперешкодну можливість повернення додому до своїх родин”.

Читайте також:
Україна звільнила екіпаж затриманого російського танкера, – посольство РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна