Колишнього голову Одеської поліції Головіна суд відпустив під домашній арешт

 

Колишнього голову ГУ Нацполіції Одеської області Дмитра Головіна Солом’янський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт. Також суд поклав на нього низку обов’язків – носити електронний браслет, здати закордонний паспорт тощо.

Такий запобіжний захід суд обрав екскерівникові поліції Одещини на засіданні в п’ятницю, 26 липня, передає “Слово і діло”.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили взяти Головіна під арешт з альтернативою застави в сумі 23,13 млн гривень.
Слідчі наполягали, що інша більш м’яка міра запобіжного заходу не забезпечить задовільну процесуальну поведінку Головіна, і він може сховатися від суду та правоохоронних органів, зокрема, на території окупованого Росією Криму, де має житло. Також Головін може впливати на свідків, спеціалістів та експертів, перешкоджати слідству іншим чином.

Як інформувала “Новинарні“, правоохоронці затримали колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна в четвер, 25 липня. Також місцеві ЗМІ Одеси заявляли про затримання його заступника Костянтина Гейка.

Поліціянта підозрюють у заволодінні чужим майном.

У листопаді 2017 року слідчі Генеральної прокуратури провели обшук на території Одеського морського торговельного порту в семи контейнерах, де зберігалися 3,6 млн пачок сигарет для подальшого транзиту. В ході обшуку були вилучені всі пачки сигарет та були передані на зберігання на склад в Одесі. Таким чином цигарки потрапили в Україну без розмитнення.

Згідно з попереднім планом, ці сигарети мали нібито “знищити” на підставі рішення слідчого судді і скласти фіктивний акт знищення. Сам товар міг бути проданий в Україні або Європі.

Улітку 2018 року ГПУ передала цю справу в одеську поліцію, однак не слідчому управлінню ГУ НП в Одеській області, а у главк. Тоді Дмитро Головін та його заступник Костянтин Гейко розробили новий план заволодіння сигаретами, вступивши в змову з місцевим бізнесменом Олександром Чудаковим та іншими невстановленими особами.

Ці сигарети повинні були передати на зберігання до складу однієї з фірм, яку контролює Чудаков – ТОВ “Агат-2016”. З цим підприємством заступник Головіна підписав договір зберігання речових доказів, а Головін наказав підлеглим перевезти сигарети на склади фірми Чудакова.

Пізніше у фірми, яка зберігала сигарети, змінився власник. Попередній керівник зараз переховується від правоохоронців за кордоном, йому оголосили про підозру заочно.

Ця схема завдала шкоди власникам сигарет на 13,46 млн гривень.

Нагадаємо, Дмитро Головін подав у відставку з ГУ НП наприкінці квітня 2019 року, після перемоги президента Зеленського.

Читайте також:
“Мисцеви мисциливци”: начальник поліції Одещини Головін не зміг прочитати простий текст державною мовою. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.