В’ятрович попросив не вимагати ротації списку “ЄС” на його користь

 

Кандидат до ВР від партії “Європейська солідарність”, голова УІНП Володимир В’ятрович подякував своїм виборцям за підтримку, але попросив не вимагати ротацій у партсписку, аби він став народним депутатом.

Як передає “Новинарня“, про це В’ятрович написав у соцмережі у вівторок, 23 липня.

Як відомо, поточний результат – 8,12% у багатомандатному окрузі – дозволяє “ЄС” провести до Ради 23 кандидати-списочники. Відповідно, В’ятрович (№25) не проходить.

“Не сталося. Дякую усім за підтримку, її справді було багато, але забракло, щоб став депутатом. Не шкодую, що включився в кампанію, проїхав сотні кілометрів і зустрівся з тисячами людей. Певен, багатьох з них витяг із позеленілого болота”, – написав голова Інституту нацпам’яті.

“Бачу різні ініціативи провести якісь ротації у списку. Я не збираюся нікого витискати. Я дуже добре знав, що значить 25-й номер, хто переді мною, і рішення йти ухвалив цілком свідомо”, – додав він.

“Але боротьба триває. Моя – текстами книг та статей про минуле і сьогодення. Якщо треба буде, знову вийду на вулицю. Поведу за собою інших. Не дам повернути країну в совок”, – заявив історик.

“Keep calm: навіть в цьому парламенті буде кому відчинити двері зсередини”, – пожартував він, згадавши “Європейську солідарність”.

Як повідомляла “Новинарня“, у неділю, 21 липня, в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За результатами Національного екзитполу, до Верховної Ради проходять п’ять політичних партій: “Слуга народу” (42,2% голосів), “Опозиційна платформа – За життя” (11,4%), “Європейська солідарність” (8,8%), “Батьківщина” (7,4%) та “Голос” (6,5%).
Дані ЦВК дещо відрізняються від результатів екзитполу.

Читайте також:
ЦВК опрацювала понад 92% протоколів: “Батьківщина” випереджає “ЄС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна