Парламент Іспанії не переобрав прем’єра-соціаліста

 

Парламент Іспанії відмовився переобрати на посаді глави уряду Педро Санчеса Лідера Соціалістичної робітничої партії (ПСОЕ), що перемогла на весняних дострокових виборах.

Про це 23 липня повідомляє El Pais.

Кандидатуру Санчеса підтримали 124 парламентарія, 170 проголосували проти, 52 – утрималися (всього в Кортесах 350 місць).

Для перемоги в першому турі необхідно було набрати абсолютну більшість голосів – 176.

У другому турі, який відбудеться в четвер, 25 липня, Санчесу буде досить відносної більшості.

“Якщо його не оберуть і вдруге, то у депутатів буде два місяці, щоб домовитися про кандидатуру прем’єр-міністра. В іншому випадку парламент розпустять, і восени відбудуться позачергові вибори”, – повідомляє El Pais.

Як відомо, соціаліст Педро Санчес новим став прем’єр-міністром у червні 2018 року – після тривалого перебування при владі консервативної Народної партії. Він замінив свого Маріано Рахоя, який отримав вотум недовіри.

Читайте також:
“Голосують за ілюзії”. Іспанія після виборів увійшла в стадію політкризи, – Портніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна