Вакарчук пояснив, чому канал ZIK не акредитували у штаб партії “Голос”

 

Журналістів каналу ZIK, пов’язаного з кумом Путіна Віктором Медведчуком, не акредитували у виборчий штаб партії “Голос” через їхню антиукраїнську позицію.

Як передає “Новинарня“, про це стало відомо під час спілкування лідера партії Святослава Вакарчука з журналістами після його голосування на дільниці в київській школі №37.

На запитання кореспондента телеканалу ZIK, чому їхніх журналістів не акредитували до штабу партії, Вакарчук відповів: “Ми не співпрацюємо з телеканалами, які належать людям, котрі працюють проти України”.

“Мої прогнози, що все буде добре”, — сказав також Вакарчук на питання про очікуваний відсоток голосів за партію “Голос”. Він додав, що партія має кандидатів на всі посади і закликав “дочекатися результатів”.

21 липня відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради. Нова партія “Голос”, за даними різних соцопитувань, балансувала на межі 5-7%.

Як інформувала “Новинарня“, 14 червня стало відомо, що канал ZIK, який належав львівському бізнесмену Петру Димінському, купив близький соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.
Після цього канал почав ще чіткіше відстоювати проросійську лінію – на ZIKу з’явилися програми, які ведуть політики з партії “Опозиційна платформа – За життя” Нестор Шуфрич, Ілля Кива та ін.

Після оголошення про цю оборудку з каналу пішло багато журналістів – керівник департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головний редактор ІА ZIK Тетяна Вергелес, закрив свою програму автор та ведучий Вахтанг Кіпіані та ін. Через два тижні звільнився також ведучий Остап Дроздов (не захотів бути причетним до “медіа-Чорнобиля”).

Купівлею каналу ZIK кум Путіна Віктор Медведчук розширив можливість донесення проросійської пропаганди до західноукраїнської авдиторії.

Читайте також:
Від Порошенка до Медведчука: екс-кандидат у президенти Юлія Литвиненко з “Прямого” пішла на канал ZIK

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна