ДР Конго, Косово, Сербія: як голосують українські миротворці в світі

 

Військовослужбовці національних контингентів здійснюють своє волевиявлення під час позачергових виборів народних депутатів Верховної Ради України.

Про це в неділю, 21 липня, інформує пресцентр Генерального штабу Збройних сил України.

У Демократичній республіці Конго та Косово, Республіці Сербія тривають позачергові вибори народних депутатів України.

Військовослужбовці українського національного контингенту, які входять до складу колективних міжнародних сил безпеки Косово, використовують право голосу на закордонній виборчій дільниці.

У таборі українського контингенту у місті Гома Демократичної республіки Конго розпочала роботу закордонна виборча дільниця. Вона відчинила свої двері о 9.00 за київським часом і завершить прийом бюлетенів о 21.00. До голосування долучається особовий склад 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній республіці Конго та українські військові спостерігачі.

“Військовослужбовці демонструють активну громадянську позицію. Варто також зазначити, що план роботи 18 окремого вертолітного загону, українських миротворців 25-ї ротації у складі міжнародних сил Kosovo Force – KFOR в Косово, частин безпосереднього підпорядкування Об’єднаного оперативного штабу на сьогодні був сформований таким чином, аби кожен військовослужбовець міг здійснити своє волевиявлення”, – повідомляють у пресслужбі ГШ.

За словами начальника центру морально-психологічного забезпечення Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України полковника Євгенія Коваленка, вибори проходять без зривів та зауважень.

Як інформувала “Новинарня“, українські полярники на станції “Академік Вернадський” проголосували за півгодини.

Читайте також:
Вибори до Ради: явка станом на 16-ту годину від ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна