ЦВК надасть у Бахмут новий комплект протоколів замість сфальсифікованих

 

У місті Бахмут Донецької області члени виборчої комісії ще вранці й день виборів, 21 липня, підписали незаповнені бланки протоколів – до початку голосування.

Про це ще о 7:25 ранку повідомив сайт Нацполіції.

Ідеться про одну з ДВК виборчого округу №46.

“Правоохоронці вилучили там 85 незаповнених протоколів про підрахунок голосів, які вже були підписані членами дільничної виборчої комісії. За попередніми даними встановлено, що деякі з членів ДВК намагалися приховати факт злочину та навмисно залили чорнилом  вказані протоколи. Речові докази вилучено”, – ідеться в повідомленні НП.

Слідчі відкрили кримінальне  провадження за ч. 4 ст. 158 “Підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколу про підсумки голосування до його заповнення членами виборчих дільниць” Кримінального кодексу України (санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років).

Як передає “Новинарня“, на брифінгу 21 липня голова ЦВК Тетяна Сліпачук зазначила, що на цю ДВК в Бахмут буде передано додатковий комплект протоколів.

За її словами, члени комісії пояснили, що дочасним підписанням протоколів вони намагалися заощадити час для їх оформлення ввечері.

Поліція не знає, де зараз перебувають причетні до фальсифікації члени дільничої комісії. Про це повідомила ЗМІ прес-офіцер Бахмутського відділу поліції Катерина Савранська.

Вона уточнила, що про це правопорушення журналістка одного з видань повідомила до поліції ще 20 липня. Наразі триває слідство.

Читайте також:
ЦВК оприлюднила статистику щодо кандидатів на виборах-2019

Особливості виборів у фронтовому Зайцевому: голоси з “ДНР”, Савченко і горлівські кримінальники

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна