Унаслідок обстрілу бойовиками Красногорівки загинув цивільний

 

Унаслідок гранатометного обстрілу міста Красногорівка на Донеччині бойовиками “ДНР” загинув цивільний чоловік.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 19 липня, повідомив прессцентр Об’єднаних сил з посиланням на українську сторону Спільного центру контролю й координації.

Зазначається, що “збройні формування Російської Федерації та її найманці” здійснили обстріл населеного пункту Красногорівка о 10-й годині ранку.

Під час роботи мобільної групи СЦКК на місці події встановлено, що постріл було вчинено з гранатомета СПГ-9 із напрямку окупованої Старомихайлівки.

“Внаслідок вибуху гранати ОГ-9 поблизу багатоповерхівки по вулиці Чайковського, 36 поранення отримав 60-річний чоловік. В момент, коли влучила граната, чоловік саме перебував на городі, неподалік від будинку. Пораненого було негайно доправлено до лікарні в місто Курахове. На превеликий жаль, від отриманих численних уламкових поранень чоловік помер”, – ідеться в повідомленні.

“Незважаючи на існуючі домовленості та норми міжнародного гуманітарного права, збройні формування Російської Федерації та їх найманці вкотре скоїли військовий злочин, адже підступно застосували зброю проти мирного цивільного населення”, – наголосили в УС СЦКК.

Читайте також:
На Донеччині під снайперським вогнем полягли два воїни 24-ї бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна