На Одещині поліція викрила мережу підкупу виборців

 

В Одеській області поліція викрила мережу підкупу виборців, до якої причетні понад 20 осіб, зокрема, і один з кандидатів у народні депутати, який зараз є депутатом.

Про це йдеться на сайті МВС.

За кожен голос у разі надання фотодоказу виборцям пропонували від 1 до 1,5 тис. грн. Вже встановлено, що до злочинної схеми причетний кандидат у народні депутати до Верховної Ради Віталій Барвіненко із групи “Відродження”, який балотується по одномандатному округу №141.

Підкуп виборців здійснювався на території міста Білгород-Дністровський, а також Білгород-Дністровського, Татарбунарського та частини Кілійського районів.

“Один з діючих народних депутатів, який має багатий політичний досвід, організував мережу для підкупу виборців. Він залучив агітаторів, які пропонували майбутнім виборцям від тисячі до півтори тисячі гривень за голос. В день виборів громадянам необхідно було сфотографувати бюлетень у кабінці для таємного голосування з відміткою про голосування за Барвіненка і фото викласти в меседжер”, – сказав заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Кожен член злочинної групи відповідав за певний напрямок роботи — проведення агітації, формування списків та розподіл коштів за голоси виборців. Наразі всі особи, причетні до скоєння злочину, встановлені.

Зараз усі особи, причетні до скоєння злочину встановлені. Формували списки громадян, з якими домовилися про голосування за певного кандидата у народні депутати, голови сільських рад та особи, які користуються авторитетом серед місцевого населення.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили списки з прізвищами громадян, які продали свій голос, списки із зазначенням грошових коштів, які виділялися на цю схему з підкупу виборців. Також вилучено телефони з перепискою між учасниками злочинної групи, ноутбуки, в яких знаходиться списки виборців, їх дані тощо.

Під час проведення обшуків було вручено повістки всім фігурантам, зокрема, і кандидату у народні депутати. Найближчим часом їм буде оголошено підозри.

Читайте також:
На Миколаївщині знайшли тіло кандидата в депутати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна