РФ пообіцяла вплинути на бойовиків “ЛНР” для будівництва мосту в Станиці, – Пристайко

 

Під час переговорів у нормандському форматі помічник президента РФ та куратор сепаратистів на Донбасі Владислав Сурков пообіцяв вплинути на бойовиків для початку будівництва мосту поблизу КПВВ ”Станиця Луганська”.

Про це заявив заступник керівника офісу президента Вадим Пристайко під час брифінгу, передає “РБК-Україна”.

Так, Пристайко повідомив про підсумки зустрічі радників лідерів нормандської четвірки, яка відбулась 12 липня.

“Наприклад, нам не вистачає рішення по демонтажу оборонних структур, які побудовані. Нашим завданням було переконати російську сторону, і Владислав Сурков взяв на себе зобов’язання, як вони кажуть, вплинути на ту сторону, щоб ця споруда була розблокована”, – сказав Пристайко.

Також він висловив надію, що найближчим часом міст буде добудований.

“Ми домовлялися з російською делегацією про те, що нам треба терміново, приблизно за тиждень, розібрати споруди, які стоять прямо на мосту, щоб дозволити автобусам проїжджати. Тому що люди тягають ті “візки”- це неприпустимо. Питання навіть не в фінансах. У нас є кошти, є пропозиції наших партнерів профінансувати будівництво мосту. Зараз нам потрібно лише згода того боку, щоб ми не почали будувати самі, щоб це не було перекручено і сприйнято як акт агресії “, – підкреслив Пристайко.

Нагадаємо, що раніше бойовики повідомляли, що розцінять ремонт мосту в Станиці Луганській як “акт агресії” України. За словами глави терористів Леоніда Пасічника, будь-які односторонні дії України на “території ЛНР”, спроба зірвати розведення сил в станиці Луганській.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський і Туск у Станиці Луганській зайшли далі позицій відведення ЗСУ.

Читайте також:
Розведення військ у Станиці Луганській: “зрада” чи ні?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна