Сирський в ООС преміював “Народного героя України”

 

До Дня українського миротворця командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський вручив головному старшині одного з батальйонів окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Сергію Улітенкову грошовий сертифікат на п’ять тисяч гривень.

Про це в понеділок, 15 липня, інформує пресцентр Операції об’єднаних сил.

Сергій Улітенков віддав службі у лавах ЗС України вже понад 15 років. За плечима – досвід миротворчих операцій, участь у багатьох військових навчаннях в Україні та за її межами, а також бойовий досвід у складі місії KFOR на Балканах. А згодом й у районі проведення АТО/ООС.

“Цей військовослужбовець на передових рубежах від самого початку. У складі бригади брав безпосередню участь в боях за висоту Савур-Могила, с. Степанівка, н.п. Міусинськ. Разом з побратимами обороняв Боково-Платово, Червону Поляну, Ілірію, Лутугино, Піски, Дебальцево, Луганське. В 2016 році за звитягу і мужність був нагороджений відзнакою «Народний Герой України», – повідомляють у штабі ООС.

Нещодавно Сергій Улітенков прославив Україну під час участі в міжнародних змаганнях “The Cateran Yomp-2019”, що проходили в горах Шотландії. Команда із України завоювала чотири золоті та дві бронзові медалі. Військовослужбовці та ветерани показали одні з найкращих результатів змагань, здійснивши добовий марш-кидок шотландськими горами. Старшина подолав його за 19 годин із необхідних 24-х, здобувши золоту медаль.

Нашу країну гідно представляли 6 бійців, серед яких Сергій Улітенков, який рівно 4 роки тому отримав важке поранення під час бою поблизу селища Луганське. Сергій частково втратив зір, в нього відсутній фрагмент черепа, а не вилучені з тіла осколки стали частиною його самого. Інвалід 2 групи і нині продовжує службу в одному із механізованих батальйонів “тридцятки”.

Марш-кидок горами Шотландії включав три етапи: 35 кілометрів (бронза); 58 кілометрів (срібло) та 86 кілометрів (золото). Цього року змагалися ветерани збройних сил США, Великобританії, України, Данії, Грузії, Австралії, Канади.

Як інформувала “Новинарня“, командувач ООС продемонстрував американцям докази агресії РФ.

Читайте також:
ООС: бойовики відправили старика через мінне поле для виявлення вогневих позицій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна