Порошенко заявив, що полонених моряків звільнять до парламентських виборів

 

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що володіє інформацією про високу ймовірність повернення в Україну до дня виборів, 21 липня, утримуваних Росією українських моряків.

Про це Порошенко сказав у інтерв’ю програмі «Сьогодні.Підсумки» на телеканалі «Україна» в неділю, 14 липня.

«Маю інформацію, що на 90% що наші моряки можуть бути звільнені до дня виборів, до 21 липня. Молюся, щоб це було, і мені байдуже, хто на це натягне ковдру, і на кого Путін покладе у зв’язку з виборчими процесами причину або позитив. Я дуже прагну, щоб вдома опинилися наші герої», – сказав Порошенко.

Жодних деталей, зокрема щодо того, звідки у нього така інформація, Порошенко не вказав.

Як інформувала “Новинарня“, 11 липня президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Пізніше в офісі українського президента заявили, що ключовим в у бесіді було питання про звільнення полонених українських військових моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року.

У Кремлі заявили, що це була перша розмова Зеленського і Путіна «з ініціативи української сторони».

Читайте також:
ФСБ висунула остаточне обвинувачення полоненим українським морякам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна