Екскомандувачу Нацгвардії Аллерову дозволили виїхати за кордон

 

Колишньому начальникові Національної гвардії Юрію Аллерову дозволили виїхати за межі країни. Таке рішення ухвалив Солом’янський районний суд.

Про це заявили в правоохоронних органах, повідомляють “Українські Новини”.

За даними видання, рішення, яке дало Аллерову право виїхати за кордон, ухвалили минулого тижня. Також з нього було знято обмеження, яке забороняло чоловікові залишати місце проживання без дозволу.

Юрій Аллеров досі зобов’язаний на першу вимогу суду, прокурора або слідчого утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Як інформувала “Новинарня“, 17 травня Солом’янський райсуд вирішив узяти під варту колишнього командувача Нацгвардії України Юрія Аллерова терміном на 60 діб, до 12 липня, з правом внесення застави в розмірі 4,8 млн грн.

Детективи НАБУ затримали Юрія Аллерова, а також гендиректора компанії-забудовника і оцінювача, 14 травня 2019 року за підозрою у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а оцінювача – за ч. 5 ст. 27 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (співучасть у привласненні майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем).

Слідство встановило, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізоване в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс з паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
Однак згодом, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва (біля станції метро “Червоний хутір”).
Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 млн. 635 тис. 448 грн. менша за ту, в яку оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.

Аллеров був звільнений з посади командувача НГУ 7 травня. Про підозру йому повідомили 14 травня.

Читайте також:
Екс-командувача Нацгвардії Аллерова випустили з СІЗО під заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна