Екс-командувача Нацгвардії Аллерова випустили з СІЗО під заставу

 

Колишній командувач Нацгвардії Юрій Аллеров вийшов із СІЗО під заставу у 4,8 млн. грн.

Про це повідомив заступник керівника САП Максим Грищук, передає “Укрінформ”.

“Учора Аллеров вийшов під заставу у 4,8 млн грн. Хто вніс – не знаємо”, – сказав він.

Грищук додав, що екс-командувач Нацгвардії має зобов’язання здати закордонний паспорт і з’являтися до слідчого за першою вимогою.

Як інформувала “Новинарня“, 17 травня Солом’янський райсуд вирішив узяти під варту колишнього командувача Нацгвардії України Юрія Аллерова терміном на 60 діб, до 12 липня, з правом внесення застави в розмірі 4,8 млн. грн.

Детективи НАБУ затримали Юрія Аллерова, а також гендиректора компанії-забудовника і оцінювача, 14 травня 2019 року за підозрою у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а оцінювача – за ч. 5 ст. 27 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (співучасть у привласненні майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем).

Слідство встановило, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізоване в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс з паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
Однак згодом, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва (біля станції метро “Червоний хутір”).
Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 млн. 635 тис. 448 грн. менша за ту, в яку оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.

Аллеров був звільнений з посади командувача НГУ 7 травня. Про підозру йому повідомили 14 травня.

Читайте також:
Суд відпустив під заставу фігурантів справи екс-глави НГУ Аллерова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна