В Америці Facebook оштрафували на $5 млрд за витік даних, – ЗМІ

 

Федеральна торговельна комісія США (FTC) затвердила штраф для компанії Facebook у розмірі 5 млрд доларів за витік даних із соцмережі до консалтингової компанії Cambridge Analytica.

Про це повідомили кілька джерел, пише The Wall Street Journal.

Ідеться про події 2018 року, коли стало відомо, що Cambridge Analytica отримала доступ до особистих даних 87 млн користувачів соцмережі без їхнього відома.

За інформацією газети, регулятори США схвалили угоду з Facebook про виплату штрафу для врегулювання скандалу з витоком даних.

WSJ зазначає, що якщо інформація підтвердиться, це буде рекордний штраф, який Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів будь-коли накладала на технологічні компанії.

У Facebook та FTC від коментарів відмовилися.

Як відомо, у 2018 році влада Великої Британії оштрафувала Facebook на 644 млн доларів завитік даних користувачів. Розслідування Офісу комісара інформації показало, що в період з 2007 по 2014 роки Facebook надавав особисті дані розробникам застосунків без згоди користувачів.

Читайте також:
Facebook змінив алгоритм відображення коментарів під публікаціями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна