ЦВК відмовила в реєстрації спостергачам ОБСЄ від РФ

 

Центральна виборча комісія відмовилася зареєструвати спостерігачів з Росії у складі місії Бюро демократичних інститутів та прав людини Організації з безпеки та співпраці у Європі (ОБСЄ).

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

“Комісія відмовила в реєстрації 17 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співпраці в Європі”, — йдеться в повідомленні.

Рішення ухвалили через те, що спостерігачі є громадянами Росії, які згідно з вимогами Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” не можуть бути офіційними спостерігачами.

Станом на 12 липня комісія зареєструвала 1 413 офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно голова Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є висловила жаль щодо рішення Верховної Ради України відкликати запрошення ПАРЄ на спостереження за достроковими парламентськими виборами 21 липня та заявила, що це є “зобов’язання України”.

Читайте також:
На блокпості в Горлівці жінці в ногу влучила куля. В ОБСЄ не кажуть, звідки прилетіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна