На блокпості в Горлівці жінці в ногу влучила куля. В ОБСЄ не кажуть, звідки прилетіло

 

За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який опубліковано 8 липня, зазначено, що 6 липня 39-річна жінка отримала вогнепальне поранення на блокпості в Горлівці. Втім, пресцентр Операції об’єднаних сил наводить іншу інформацію.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на ОСів, у цьому ж звіті не вказується, звідки вівся вогонь.

“7 липня у лікарні в Горлівці спостерігачі бачили 39‑річну жінку з пов’язкою на правій гомілці, через яку де-не-де виднілася кров. Жінка розповіла, що пополудні 6 липня, коли вона стояла на блокпості збройних формувань поблизу Горлівки, почула стрілянину та відчула, як куля влучила їй у ногу. Вона додала, що першу медичну допомогу їй надали мирні жителі, допоки не приїхала карета швидкої допомоги, яка доправила її до лікарні. Того ж дня лікар у цій лікарні повідомив спостерігачам про те, що у другій половині дня 6 липня до них доправили жінку з проникаючою вогнепальною раною правої гомілки”, – йдеться у черговому звіті.

Пресцентр штабу ООС акцентує: спеціальна моніторингова місія замовчує хоча б приблизний напрямок, звідки стріляли.

“Важливо відмітити, що у звіті СММ ОБСЄ не вказаний напрямок, з якого вівся вогонь. Також не менш важливим є те, що вогнева активність підрозділів Об’єднаних сил у зазначеному напрямку в той день не зафіксована”, – пишуть пресофіцери штабу ООС.

Також ОСи запевняють, що у звіті опублікована застаріла інформація, що 9 червня під вогнем опинилося селище Нова Мар’їнка. На подвір’ї одного з будинків на вулиці Центральна, розірвався снаряд. Власниця оселі розповіла, що отримала струс мозку під час даного інциденту.

“Необхідно відмітити, що про обстріл цього будинку 9 червня, також повідомлялося і у звіті станом на 14 червня. При цьому інформація, яка зазначена у звітах за 14 червня та 8 липня, має значні розбіжності. Оскільки у звіті за 14 червня не зазначено ніяких ушкоджень жінки, яку саме опитали співробітники патруля СММ ОБСЄ”, – пише штаб ООС.

Напередодні 4 липня збройними формуваннями РФ було здійснено обстріл населених пунктів Золоте 5 та Ясне, в результаті яких пошкоджено будинки та декілька квартир в багатоповерхівці. Необхідно відмітити, що вранці того ж дня противник зухвало обстріляв позиції українських армійців, застосувавши при цьому АГС, ЗУ-23 та стрілецьку зброю. Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали.

“Поряд з цим, 6 липня, на околиці Первомайська патруль СММ зафіксував пошкоджений газопровід та 3 будинки. У звіті зазначено, що вогонь вівся зі стрілецької зброї. Українська сторона СЦКК стверджує, що вогневу активність напередодні ввечері у зазначеному районі з боку ЗС України не зафіксовано”, – кажуть у пресцентрі штабу ООС.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики знову обстріляли Травневе під Горлівкою.

Читайте також:
“Як у Чечні”. Бойовики накрили околиці Мар’їнки з установки “Змій Горинич”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна