Німеччина виділить €760 тис. на психосоціальну допомогу потерпілим від російської агресії на Донбасі

 

Уряд Німеччини надасть Мальтійській службі допомоги у Світі додаткові 760 тис. євро для продовження проекту “Внесок у психосоціальну стабілізацію потерпілих у конфлікті в Україні”.

Про це повідомляється на сайті посольства Німеччини в Україні.

У минулому Федеральний уряд уже надав Мальтійській службі 2 млн євро для гуманітарних заходів допомоги, спрямованої внутрішньо переміщеним особам і потерпілим від конфлікту в Україні.

З 2018 року в рамках проекту, який здійснювався Мальтійською службою допомоги в Україні разом з ГО “Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій” і Національним університетом Києво-Могилянська Академія шляхом індивідуальної терапії та консультацій було надано допомогу понад 7000 потерпілих, а ще 14 000 людей брали участь у групових сеансах терапії.

Відповідно до актуальних досліджень, близько 30% внутрішньо переміщених осіб страждають на посттравматичний стресовий синдром, майже 20% мають депресії. Ці цифри свідчать, наскільки важливою є психосоціальна допомога при продовженні конфлікту.

Мальтійська служба допомоги з липня 2019 року запроваджує нову фазу допоміжного проекту в громадах Луганської та Донецької областей уздовж лінії розмежування, які перебувають на підконтрольній українському уряду території. З цією метою відкриваються кілька центрів психосоціальної адаптації.

Також у віддалених громадах людей, які потребують допомоги, відвідуватимуть мобільні команди підтримки.

Читайте також:
У Дортмунді судять громадянина Німеччини за участь у “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна