Справа Марківа: суд в Італії притягує до криміналу нардепа-атовця Матківського

 

Суд в італійському місті Павія 12 липня постановив також направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата України Богдана Матківського.

Про це повідомляє у “Фейсбуці” голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький.

Про відповідне рішення суду було оголошено під час заключного засідання у справі бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, якого визнали винним у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині.

Як писала “Новинарня“, попри наявність переконливих доказів у тому, що Марків ніяк не міг бути причетним до обстрілу, внаслідок якого загинули Роккеллі та його російський перекладач Андрій Миронов, суд засудив 29-річного нацгвардійця до 24 років ув’язнення.

Раніше італійська прокуратура поклала відповідальність за загибель Роккеллі також на позафракційного народного депутата України Богдана Матківського − колишнього командира підрозділу Нацгвардії, якому підпорядковувався Марків.

Під час завершального слова обвинувачення на засіданні суду 24 травня 20119 року прокурор Андреа Дзанончеллі подав до суду присяжних запит з’ясувати можливість відкриття судової справи проти нардепа.

Раніше адвокат Марківа, Раффаеле делла Валле, просив італійську сторону допитати як свідків народних депутатів України Матківського та Андрія Антонищака – координатора батальйону НГУ ім. генерала Сергія Кульчицького.

Після цього Антонищак приїздив до Мілана, де давав свідчення італійській прокуратурі.

Богдан Матківський (1980 р.н.) – народний депутат України VIII скликання, позафракційний. Обраний в окрузі №121 на Львівщині (Дрогобич).
Був у фракції БПП, але вийшов з неї ще у 2015 році.
Підприємець, генеральний директор ТзОВ “Зет-Автор”.
Під час Революції гідності був заступником сотника 12-ї сотні Самооборони Майдану, координатором Самооборони в Дрогобичі.
Надалі в 2014 році – учасник АТО, командир 2-го взводу 2-ї роти 1-го батальйону оперативного призначення (ім. Кульчицького) Національної гвардії України.

Читайте також:
Нардеп від БПП дав італійській прокуратурі свідчення у справі нацгвардійця Марківа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна