Путін розповів про таємні домовленості з Обамою щодо України

 

Президент РФ Володимир Путін в інтерв’ю американському режисерові Оліверу Стоуну розповів, що в 2014 році у нього були певні домовленості щодо України з 44-м американським президентом Бараком Обамою. 

Інтерв’ю Путіна Стоуну стало частиною фільму “У боротьбі за Україну”, показ якого відбувся на фестивалі в Італії, повідомляє ТАСС.

Режисер запитав у президента РФ про телефонну розмову з Обамою під час подій на Майдані в Києві в 2014 році, проте Путін відмовився повідомити деталі бесіди.

“Можу так сказати, що наші домовленості, які були досягнуті в телефонній розмові, з американської сторони не були виконані. Я б на цьому обмежився і не став би в деталі вдаватися”, – сказав Путін.

Як зазначається, більше деталей про згадану розмову раніше розповідав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. За його словами, Обама зателефонував Путіну під час подій на Майдані 2014 року і закликав його не відмовляти тодішнього українського президента Віктора Януковича від підписання угоди з опозицією і не застосовувати силу проти мітингувальників.

“Американці, напевно, відчули, що це перебір. Ми не відмовляли. Путін сказав, що якщо Янукович як легітимний президент приймає рішення його підписати – це його суверенне право”, – розповів Лавров.

Як інформувала “Новинарня“, Путін заявив, що США вперше нахабно обманули Росію з Майданом, влаштувавши в Україні держпереворот.

Читайте також:
Я дав Україні зброю й протитанкові ракети, а Обама послав подушки та ковдри, — Трамп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна