Путін заявив, що США вперше нахабно обманули Росію з Майданом, влаштувавши в Україні держпереворот

 

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Сполучені Штати “грубо й нахабно” обдурили Росію під час подій Революції Гідності в Україні.

Із різкими заявами глава Кремля виступив у фільмі “Миропорядок 2018”, заснованому на кількох інтерв’ю пропагандисту Володимиру Соловйову.

“До нас звернулися американські партнери, вони попросили нас, щоб ми зробили все – я зараз говорю майже дослівно прохання, – щоб Янукович не застосував армію, щоб опозиція звільнила площі, адміністративні будівлі і перейшла до виконання досягнутих угод про нормалізацію ситуації”, – сказав Путін, якого цитує агенція РІА “Новости”.

За його словами, Росія погодилася (вплинути на Януковича, аби той не застосовував війська), “а через день на Україні стався державний переворот”.

“Ну хоч подзвонили б, хоч би щось зробили, хоч слово б сказали. Хоча б сказали – знаєте, є таке поняття, як ексцес виконавця, – що ми цього не хотіли, але так ось події [розвивалися], але ми зробимо все, щоб повернути все в правове поле. Ні слова, навпаки, повна підтримка [з боку США] тих, хто здійснив “державний переворот”, – заявив Путін.

Президент підкреслив, що “фактично Америка своїми руками зробила цей переворот, тому змушена підтримувати сьогоднішню київську владу”.
“Вони (американці) загнали себе в кут”, – додав він.

Як російський президент, цей випадок став першим серйозним обманом з боку американських “партнерів”.

“Так грубо і нахабно, мабуть, вперше. Так, щоб сказали: давайте зробимо так, а насправді все зробили по-іншому і навіть не зволили щось сказати з цього приводу, такого, мабуть, не було “, – додав він.

При цьому Путін зазначив, що не розчарувався в президенті США Дональда Трампа, з яким можна домовлятися і шукати компроміси.

“У мене розчарування зовсім не в партнері, а все більше розчарування в самій системі [США]. Тут не може не бути розчарування, тому що вона демонструє явну неефективність і сама себе поїдає”, – підкреслив глава РФ.

Американська система непередбачувана, що ускладнює взаємодію з нею, додав Путін.

Як відомо, насправді під час подій на Майдані президент Віктор Янукович активно застосовував проти мітингувальників озброєні спецпідрозділи міліції особливого призначення “Беркут”, внутрішні війська та ін., було оголошено “антитерористичну операцію” і вбито близько сотні протестувальників.
Після того, як силове протистояння з майданівцями ен припинилося, Янукович втік з країни, силовики відступили, Верховна Рада ухвалила рішення про позбавлення президента-втікача влади.

Читайте також:
“Ніжно пестячи майданну владу…”
МЗС Росії відреагувало на летальну зброю США для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна