“Ніжно пестячи майданну владу…” МЗС Росії відреагувало на летальну зброю США для України

 

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило США в “розпалюванні війни” у зв’язку з появою інформації про рішення Білого дому надати Україні летальне озброєння для захисту від російського вторгнення.
Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

“Історія, звичайно, неминуче розставить все по своїх місцях. Проте як за нинішніх умов можна говорити про якусь «примирювальну» роль США у врегулюванні конфлікту в Україні? Вашингтон намагається подати себе «посередником». Ніякий він не посередник, він – пособник у розпалюванні війни”, – йдеться у відозві з Москви.

В МЗФ Росії заявили, що США “в певному сенсі переступили межу”, оголосивши про намір передавати Україні озброєння прямої вражаючої дії.

“Тепер уже не в рамках комерційних контрактів, що американські компанії нишком роблять давно, а по державній лінії”, – зазначили у відомстві Сергія Лаврова.

“Для початку заговорили про ракетні комплекси «Джавелін». Питання – що далі? У будь-якому випадку, американська зброя здатна привести до нових жертв у сусідній з нами країні, до чого ми не можемо залишатися байдужими”, – заявили в МЗС РФ.

Російські дипломати вважають, що, “зігравши кілька років тому активну роль в організації державного перевороту в Києві, ніжно пестячи майданну владу, коли вона забороняла російську мову і бомбардувала тих, хто не побажав стати під бандерівські прапори, сьогодні США явно штовхають її на нове кровопролиття”.

“На жаль, закликати американських політиків схаменутися – зараз марна справа”, – зазначили в МЗС РФ, звинувативши США в “русофобії”

Як повідомляла “Новинарня“, 22 грудня стало відомо, що президент США Дональд Трамп невдовзі оголосить про надання Україні оборонної летальної зброї, зокрема протитанкових ракет.
Держдеп США заанонсував надання Україні “посилених оборонних можливостей”.
23 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що довгоочікуване рішення американської адміністрації було підтверджене під час його розмови з Держсекретарем Рексом Тіллерсоном.

Читайте також:
США схвалили ліцензію на продаж Україні легких озброєнь

Американці вже продають Україні летальну зброю – гранатомети PSRL. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна