“Слуга народу” продовжує втрачати рейтинг. СВІЖА СОЦІОЛОГІЯ

 

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність” і “Голос”.

Про це свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром “Соціальний моніторинг” і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка.

За даними, оприлюдненими на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в понеділок, 8 липня, “Слугу народу” готові підтримати 41,6% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме (ще мінус 1,6% порівняно із замірами тиждень тому).

За “Опозиційну платформу – За життя” висловлюються 13,7% (+1,7%), за “Європейську солідарність” – 8,5% (+0,3%), ВО “Батьківщина” – 7,7% (-1,7%), “Голос” – 7,5% (-0,8%) опитаних.

Не набирають 5% для проходження у ВР, але з урахуванням похибки вибірки також мають деякі шанси подолати прохідний бар’єр партія “Громадянська позиція” з підтримкою 3,4% голосів і “Опозиційний блок – партія миру і розвитку” – 2,9% респондентів.

Партію Шарія готові підтримати 2,6% тих, хто визначився і має намір голосувати, партію “Сила і честь” – 2,5%, Радикальну партію Олега Ляшка – 2,2%.

ВО “Свобода” має 2% підтримки,”Об’єднання “Самопоміч” – 1,4%, “Українська стратегія Гройсмана” – 1,1%.

Решта партій набрали б менш як 1% голосів респондентів.

Як інформувала “Новинарня“, на початку виборчої кампанії президентська партія “Слуга народу” мала підтримку понад 48%.

Якби парламентські вибори проходили найближчої неділі, то 53,6% опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 30,8% – швидше мають намір голосувати.
8,2% точно не голосуватимуть і ще 3,8% швидше не голосуватимуть.

Ролінгове дослідження передбачає проведення установчого опитування і періодичних (похвилевих) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу – часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час установчого опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років з 24 областей та Києва. Вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.
Під час першої хвилі ролінгу 20-23 травня було замінено 250 анкет. Під час другої хвилі 24-31 травня замінено ще 250 анкет. Під час третьої хвилі 1-7 червня – 1000 анкет. Під час четвертої хвилі 8-14 червня – 1000 анкет, під час п’ятої – 15-21 червня – також 1000 анкет, шостої – 22-27 червня – ще 1000 анкет.

Нинішнє опитування представляє сьому хвилю (28 червня-4 липня), кількість анкет – 1000.

Читайте також:
“Слуга народу” усунула з партійного списку сім осіб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна