У шпиталі Дніпра рятують військового ЗСУ зі спаленого бліндажа на Луганщині. ВІДЕО

 

В опіковому відділенні 2-ї міської клінічної лікарні Дніпра прооперували травмованого на Сході військовослужбовця з тяжкими пораненнями.

Як повідомляє “Суспільне.Дніпро“, 39-річний чоловік отримав поранення на Луганщині під час обстрілу позиції.

Бліндаж, у якому перебував боєць, загорівся внаслідок влучання снаряду. Військовий отримав 65% опіків тіла, опіки дихальних шляхів і тяжкий опіковий шок. Транспортували його у Дніпро екстрено, під наркозом, на апараті штучного дихання.

Наразі поранений перебуває у відділенні реанімації, йому пересадили 3 тисячі кв. см штучної шкіри.

“Йому почали відразу проводити противошокову терапію. Такий відсоток опіків викликає опікову хворобу. Перша стадія такої хвороби — вкрай тяжкий опіковий шок. Наразі хворий дихає самостійно, від апарату штучного дихання його вже від’єднали. Він у свідомості. Сьогодні йому вже провели першу операцію некректомію, видалили нежиттєздатні частини ураженої шкіри і закриті ці рани ксеношкірою”, − розповів лікар опікового відділення Дніпровської міської клінічної лікарні №2 Сергій Стажевський.

Координаторка евакуації поранених в області Тетяна Губа розповіла: “Терміново вертольотом він був доставлений сюди в Дніпро. Зараз у мобільних госпіталях є такі спеціальні прокладки для опіків, і вони покривають ними все тіло. Це позитивно сприяє під час поранення”.

5 липня бойовики поширили в соцмережах відео, на якому зафіксовано ураження ПТУРом бліндажа ЗС України.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув боєць 54 омбр Олег Жуков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна