На тлі навчань НАТО Sea Breeze Росія влаштувала у Чорному морі свої навчання

 

Росія почала в Чорному морі власні військові навчання на тлі навчань НАТО Sea Breeze, які відбуваються за участі України.

Про це у п’ятницю, 5 липня, повідомляє “Еспресо” із посиланням на ТАСС.

У російських навчаннях задіяно десять кораблів,  зокрема великі десантні “Азов” і “Цезарь Куников”, малі ракетні “Орехово-Зуево” та “Мираж”, ракетні катери та інші судна.

У Чорноморському флоті РФ повідомили, що російські кораблі “відпрацьовують елементи спільного плавання та бойового маневрування у морських полігонах”. На заключному етапі росіяни планують здійснювати ракетні та артилерійські стрільби по морських і повітряних цілях із зенітно-ракетних і артилерійських комплексів.

Також під час навчань російські кораблі здійснюватимуть взаємодію з авіацією в системі розвідувально-ударних комплексів і навчатимуться протидіяти корабельним групам умовного противника.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня в Одесі стартували Міжнародні навчання Sea Breeze 2019.

Читайте також:
Навчання Sea Breeze: в Україну вперше зайшов десантний транспорт США типу Spearhead, на підході – есмінець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна