Військова прокуратура розглядає три версії падіння літака на Харківщині

 

Військова прокуратура Харківського гарнізону розпочала розслідування за фактом падіння навчального реактивного літака 2 липня в Дворічанському районі на Харківщині.

Про це у четвер, 4 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Розслідування падіння реактивного літака Л-39 під час навчального польоту проводиться за статтею КК України, пов’язаною з порушенням правил польотів або підготовки до них. Поки що розглядаються три версії падіння літака: технічна несправність апарата, відмова двигуна і помилка пілота”, — зазначив заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

За його словами, на місці, де впав літак, працює спеціальна комісія. Всі обставини аварії встановлюються. Проводяться експертизи.

Нагадаємо, 2 липня в Дворічанському районі Харківської області під час навчального польоту впав літак Л-39. Пілот катапультувався і самостійно вийшов на зв’язок. Його госпіталізували у стресовому стані до військової лікарні у Харкові.

Станом на 4 липня курсанта виписали.

Пілот — курсант 3 курсу Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. У нього вже був досвід самостійних польотів, починаючи з 2 курсу — понад 80 годин загального нальоту, зокрема й на реактивному літаку.

Як інформувала “Новинарня“, на Полтавщині впав дельтаплан, дві людини загинули.

Читайте також:
На кордоні з Румунією впав гелікоптер. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна