Розстріл санітарного “Хамера”: Генштаб нагадує про порушення Росією правил війни

 

У Генеральному штабі Збройних сил України нагадали державі-агресору, що, здійснивши обстріл санітарного автомобіля, вкотре порушила норми міжнародного гуманітарного права.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у заяві Генерального штабу Збройних сил України.

“Цей цинічний та ганебний факт порушення міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ, керованими та підтримуваними з Кремля, відбувся після 29 червня, коли Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні надала звіт для ЗМІ та широкого загалу про ноту від Міністерства закордонних справ України, у якій повідомляється про те, що розведення сил і засобів Збройними силами України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено”,- заявили у ГШ ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“,  1 липня внаслідок ранкового обстрілу бойовиками санітарного автомобіля “Хаммер” з протитанкової керованої ракети загинули сержант Ірина Шевченко та старший матрос Сергій Майборода з 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

Читайте також:
Під Мар’їнкою на фугасі підірвався боєць 24 омбр Едуард Лобода

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна