Суд заборонив “Укрпошті” міняти стаціонарні відділення у селах на мобільні

 

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним і скасував наказ Міністерства інфраструктури від 14 грудня 2017 року про стратегію розвитку “Укрпошти” щодо впровадження мобільних відділень у селах з населенням менш ніж 2000 жителів.

Про це йдеться в рішенні суду, яке оприлюднив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смелянський у Facebook.

Міністерство інфраструктури зобов’язали вжити заходів для відновлення роботи стаціонарних відділень “Укрпошти”, замінених пересувними.

“Окружний адмінсуд м. Києва ухвалив рішення скасувати стратегію розвитку “Укрпошти”, а також звільнити начальників відділень по 8000 і набрати назад по 1000 гривень”, — прокоментував Смелянський рішення суду.

Рішення ухвалили за позовом громадської організації колишнього начальника Головного управління юстиції в Криму Сергія Коровченка, який зараз балотується у Верховну Раду від Чернігівської області.

У його позовній заяві сказано, що пілотний проект заміни стаціонарних відділень пошти на поштові автомобілі в Чернігівській області наразився на значне невдоволення сільського населення.

Смелянський також зазначив, що рішення у справі ухвалий той же суддя, який відстороняв Уляну Супрун від в.о. голови МОЗ, та поновлював у посаді голову ДФС Романа Насірова.

Нагадаємо, минулоріч “Укрпошта” заявляла про намір закрити або об’єднати малі поштові відділення в регіонах, а за зекономлені кошти надати листоношам транспорт для виконання службових обов’язків.

Читайте також:
Укрпошта випустила марку “Слава Україні!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна