ЦВК зареєструвала проросійського блогера Шарія кандидатом у депутати

 

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати блогера Анатолія Шарія, якому раніше відмовила в реєстрації.

Таке рішення ЦВК прийняла на засіданні у вівторок, 2 липня, більшістю голосів на виконання постанови Верховного суду від 30 червня за заявою політсили “Партія Шарія”, передає “Інтерфакс-Україна”.

Крім того, ЦВК більшістю голосів прийняла рішення про реєстрацію кандидатом в народні депутати діджея, продюсера Євгена Євтухова. Він був під №5 у виборчому списку політсили “Партія Шарія” в загальнодержавному багатомандатному окрузі.

Шарій є першим номером у списку “Партії Шарія”.

На думку багатьох українських журналістів, політиків, СБУ та Комітету визволення політв’язнів, Шарій має українофобські погляди й веде проросійську пропаганду з дискредитації України. З 2012 року не живе в Україні.

2014 року створив відеоблог на YouTube, де критикує українську владу, символіку (прапор, гімн), мову, українські ЗМІ, персоналії та події, пов’язані з Україною.

Як інформувала “Новинарня“, суд скасував заочний арешт та розшук блогера Шарія.

Читайте також:
ЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом у депутати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна