Майже 20 громадян Чехії підозрюють в участі на боці бойовиків на Донбасі, – Перебийніс

 

Чеські правоохоронці розслідують причетність 20 громадян країни до участі у бойових діях на сході України на боці проросійських бойовиків.

Таку цифру назвав посол України в Чехії Євген Перебийніс, передає “Європейська правда”.

“Наразі триває розслідування стосовно майже 20 чеських громадян, які могли брати участь у військових діях на боці Росії на Донбасі. Поки що тільки стосовно одного з них відбувся суд, і його визнали винним. Правда, вирок був умовний. Але, незважаючи на це, прецедент є”, – сказав дипломат.

За його словами, довести вину досить складно, адже зазвичай доказовою базою стають дописи та світлини у соціальних мережах, а також свідченнях окремих людей.

Перебийніс додав, що тема виявлення громадян Чехії, які воювали проти України, “дуже чутлива”, тож чеські правоохоронні органи “не люблять багато розповідати, в який спосіб це відбувається”.

Як інформувала “Новинарня“, у Чехії десантнику загрожує довічне ув’язнення за участь у війні на боці “ДНР”.

Читайте також:
В Україну не пустили ірландців, які в аеропорту кричали “ДНР, уперед!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна