В Україну не пустили ірландців, які в аеропорту кричали “ДНР, уперед!”

 

У четвер, 20 червня, рейсом з Дубліна в аеропорт “Бориспіль” прибули двоє громадян Ірландії 1998 та 1997 років народження, у яких виявили символіку РФ і георгіївські стрічки.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Під час бесіди з іноземцями прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” встановили, що чоловіки прилетіли в Україну з туристичною метою.

Один із них був у футболці з національною символікою країни-агресора. Він повідомив, що нібито планує відвідати свою дівчину, громадянку України, з якою, як з’ясувалося, зворотнього зв’язку в нього немає.

Крім того, зі слів іноземця стало відомо, що напередодні він перебував у Росії. Також у чоловіків були відсутні квитки на зворотний рейс.

До того ж під час посадки літака ці пасажири дістали символіку РФ і георгіївські стрічки та викрикували слова: “ДНР, уперед!”.

Ірландці Бориспіль 1 Ірландці Бориспіль 2
<
>
ФОТО: пресслужба МВС

Під час огляду багажу ірландців прикордонники в їхніх речах виявили предмети, що мають пропагандистський і провокативний характер, зокрема національну символіку РФ і заборонені в Україні георгіївські стрічки.

Громадян Ірландії через державний кордон не пропустили і заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно з України завернули двох росіян із георгіївськими стрічками.

Читайте також:
На виїзді з окупованого Криму затримали чоловіка з георгіївською стрічкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна